Waar is Eva?

34 reacties op “Waar is Eva?

 1. In mijn boek “Vesterhavet” vaart de hoofdpersoon in zijn zeekajak langs die Deense westkust. Ik hoop voor jullie dat jullie minder crimineel zeevolk ontmoeten!
  Een leuk Deens liedje over de Deense hoofdstad. Ik heb het vertaald en van foto’s voorzien.

  1. Hartstikke goed. Aan de ene kant Duivelseiland andere kant Kourou met aanlegsteiger pariacaibo 2.3 mrt het Cape Kenndy raketbasis van Europa. Groet T

  2. Kijk eventueel naar de scrimshaw in petersportcafee in horta horta blijft een van de mooiste eilanden en de scrimshaw is een van de betere. Zelfs presidenten uit Amerika waren daar. Groeten Theo

   1. We gaan er zeker heen! Maar dat zal nog een maandje of 1,5 moeten wachten.

  3. Op horta moest Jan Huygen van Linschoten een paar weken wachten toen hij met de gekopieerde vaarroute uit Goa (Portugese kolonie in India) wij kennen hem van Jan Huygen in de ton. Hij heeft een mooi boek geschreven waarin de kopieën van routes staan waar hij mee naar prins Maurits ging. De start van onze VOC.

  4. Fantastisch, een beetje late reactie maar welkom thuis. De laatste trip viel niet mee maar zo worden de jongens van de mannen gescheiden. Groet

   1. Hartelijk dank Theo!
    Misschien ben ik toch nog gewoon een jongen 😉

 2. Hi,
  Dan gaan jullie vast kijken bij Mons Klint…..prachtige krijtrotsen daar! En een mooie sterrenhemel s ‘nachts!
  Veel plezier!
  Groetjes Nicole

  1. Willen we zeker gaan doen! Dank voor de tip ook! Altijd fijn als iemand er al eens is geweest en de goede plekjes tipt. Top! Groetjes Felia

 3. Ik hope dat jullie kunnen ook Gdansk bezoeken op de weg terug?! En misschien wat voorraden van Zaladkowa of Soplicowka bijspijkeren:-)! Stopy wody pod kilem! Jolanta en Roland

  1. Als de wind gunstig is, doen we ook Polen aan! Ben nu bezig aan een flesje Zubrowka. Goed spul 🙂

 4. Finse zuidkust. Spannend allemaal, hè. Jullie komen nu echt op plekken waar je normaal nooit zou komen. Dit pakt niemand meer van jullie af!

 5. Zo is dat Johann! Het was prachtig. Inmiddels in Zweden en dat is zeker ook weer mooi!
  Groetjes Ben en Felia

 6. Wat een prachtige foto’s van Visby!
  En ehhh: “rood kleurt…” dat doet het in Noord- en Zuid-Holland momenteel ook 😉
  Geniet ervan!!
  Groeten vanuit Corona-Sleutelstad,
  Mick

 7. Jullie zitten aan de Zweedse zuidkust. Wij nog een paar dagen aan de Zeeuwse kust waar we gezandstraald worden op het strand. Beaufort 7. Maar we kijken terug op een fantastische nazomervakantie op een minicamping waar we een prima wifi hadden. We hebben jullie filmpjes en berichtjes trouw kunnen volgen.
  Groet vanuit een nat en winderig Domburg!

 8. Vanuit Langø naar het noorden? Achter Langeland door? Net voorbij Lohals ligt op de kust van Fyn een van de mooiste vissershaventjes: Lundeborg (gemeente Gudme). Zal er nu in de herfst een stuk minder gezellig zijn als in de zomervakantie. We hebben meer dan vijftien jaar daar op de Strand Camping gekampeerd. ’s Avonds naar de haven wandelen en ons vergapen aan de zeiljachten. Toen wij er waren lag er de zeilvloot van het Deense Olympische zeilteam. Indrukwekkend hoe die konden manoeuvreren met die jachten. Fåborg is een van de mooiste stadjes en haventjes als jullie langs het zuiden Fyn ronden. Fijne vaart!

  1. Nee, vanuit Langø gingen we toch maar naar het zuiden. Liggen nu in Laboe en doen rustig aan richting west. De wind is de komende tijd niet ideaal, dus vermaken we ons een beetje in Sleeswijk-Holstein. Daar, waar ze de Nederlandse vlag op z’n kop hijsen.

 9. Inderdaad, vrienden van ons in Eggebek, Schleswig-Holstein, hingen hun vlag ook ondersteboven aan hun vlaggenmast wanneer we daar logeerden. Ik ga dat met onze driekleur maar niet doen als ze hier komen. Dat zal met de huidige corona-toestand nog wel even duren. Tijd genoeg om een Duitsa wimpel te bestellen.

 10. Ben en Felia,
  Leuke site om te lezen, Ik heb mij net geabonneerd.
  Ik ben met name benieuwd naar de grote plannen around the world wellicht met opstappers.
  Zijn die plannen nog levend?
  Groet uit Suriname
  Henk Kramer

  1. Plannen zijn er, maar nog onvoldoende concreet. Afhankelijk van de ontwikkeling van de Corona beperkingen zal ik waarschijnlijk in het vroege voorjaar van 2021 richting het zuiden varen en bij Portugal kiezen linksaf de Med op of toch verder een rondje Atlantic. De zoektocht naar geschikte opstappers is nog niet begonnen. Als dat aan de orde is zullen we dat ook hier op de site publiceren.

 11. Ben en Felia,

  Jullie staan vlak voor de uitdaging van Golf van Biskaje zie ik.
  Vermoedelijk zal je wel naar A Coruna gaan.
  In de pilots wordt het afgeraden naar de oude haven te gaan, maar dat hebben wij niet opgevolgd.
  Indien je alle jachthavens gewoon voorbij vaart kom je bij de oude haven en net daarvoor zijn voldoende aanlegplekken en ben je veel dichterbij de mooie oude binnenstad.

  Succes met de golf en veel zeilplezier.
  Groet uit Portugal
  Henk Kramer

  1. Goeie tip Henk! We gaan rustig aan naar het zuiden, dus het zal nog even duren voor we in A Coruna zijn. Maar deze onhoud ik zeker!

 12. Leuk hoor om jullie op deze manier te kunnen stalken! 😃
  Groetjes, Carmen (Fokker).

 13. Ben en Felia,
  Jullie zijn op weg naar Frans Guyana lees ik, nog 1358 mijl.
  Naar welke stad gaan jullie? Ik weet niet wat daar is.
  Ik ben daar nooit geweest en de zeilers die ik heb gesproken gaan allemaal rechtstreeks naar Suriname, zoals ik zelf ook heb gedaan in 2012.
  Ik woon nu in Paramaribo, indien jullie nog naar Suriname gaan laat het mij dan even weten, dan kan ik je wat info verstrekken voor zover nodig.

  1. We liggen nu bij Iles de Salut en vertrekken een dezer dagen naar Sain Laurent. Daarna door naar Domburg en of Waterland Marina.

 14. Hoi Ben,
  Ik volg je avonturen al een tijdje via YouTube.
  En vind het altijd weer leuk om een nieuwe aflevering te kijken 😊.
  Nu begreep ik dat je zeilboot al een tijdje in de Azoren ligt.
  En dat je enkele weken in NL bent verbleven.
  Nu was ik nieuwsgierig wanneer je weer aan boord stapt om je reis te vervolgen.
  En heb je al plannen voor de komende maanden? Naar NL? Of Verder met het ontdekken van de wereld?

  Groetjes,

  Erwin

  1. Gisteren zijn we vanaf de Azoren aangekomen in Vlissingen. De komende maanden is Eva in Nederland en maken we de Nederlandse wateren onveilig.

 15. Hoi Ben,
  Welkom terug in Nederlandse wateren. Vandaag nog bij je langs gevlogen en wat foto`s gemaakt.
  Ook geroepen op kanaal 16 maar geen antwoord. Heb je voor mij een mailadres waar ik de foto`s naar kan verzenden.

  Martijn van Kolck

  1. Hoi Martijn, wat leuk! Ik heb nog wel een video gemaakt en erbij geroepen dat het een fly by van de Nederlandse Kustwacht was. Helaas stond alleen de marifoon binnen aan, dus heb ik de oproep niet gehoord. Moet ik echt nog veranderen! Email is eva@sailingeva.com. Hartelijke groet!

 16. Hoi Ben,

  welkom terug in Nederland. Jullie hebben een mooie/geweldige reis gemaakt! Chapeau.
  Niet teveel aanpassen, gewoon lekker zo doorgaan………….
  Ik zal je filmpjes en commentaren straks missen!

  Mvg, Cees (SY Ellya)

  1. Dank je wel Cees. Het is goed om weer terug te zijn.
   Ik heb nog wat materiaal te delen hoor, dus voorlopig gaat de productie door 😉

Reacties zijn gesloten.