Route

Plans are written in sand at low tide”, zeggen de Engelsen zo treffend. De route die we voeren van mei 2020 tot oktober 2020 had daar veel van weg. We pakten kansen die we zagen en laveerden behendig tussen de COVID-19 restricties door. Wie had kunnen voorzien dat na de eerste lockdown de grenzen van Denemarken weer open gingen en we daar snel naartoe zouden kunnen varen. En toen we hoorden dat de Baltische staten en Finland toch wel erg de moeite waard zouden zijn én de restricties daar voor ons leefbaar zouden zijn hebben we maar kort getwijfeld en kozen die richting.

Na dit deel van de reis zijn de plannen nog niet veel concreter geworden. In Zweden gaf Felia te kennen niet verder aan boord te willen wonen. Ze vond het reizen prachtig, maar te zwaar en ze miste huis te veel. Wie had dat kunnen voorzien?

Eva kiest weer het ruime sop. Maar wie vaart er mee en welke route? Voorlopig is het -in zand geschreven- plan: rustig afzakken naar het zuiden. Wennen aan de nieuwe werkelijkheid, met vrienden en familie varen, met gasten en opstappers varen. Ik zie wel hoe het gaat. Een stap tegelijk, niks forceren.

Wie denkt een waardevolle toevoeging te kunnen zijn op de bemanning mag zich natuurlijk altijd melden! Stuur gerust een mailtje of persoonlijk bericht via de social media.

Fair winds!

Ben in element