Onweer en een krabbend anker… geen goede combinatie!

Op de ankerplek bij Almere (Pampushaven) hebben we al eerder gelegen. Het is een fijne plek: lekker beschut en rustig. Als we er op een vrijdagmiddag ankeren voelt dat ook zo. Maar niet veel later komt er regen op zetten. We hebben het idee dat we in de bui, met bijbehorende wind, zijn verplaatst. Ofwel dat het anker heeft gekrabd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, voor je het weet lig je tegen een andere boot of de kant aan. We gaan anker op en laten even verderop het anker weer zakken. Later op de avond, eigenlijk in de nacht, komt er storm en onweer over. Spannend! Houdt het anker het nu wel? Verder in deze aflevering: hoe werkt dat eigenlijk: de zeilen laten zakken? Vaccinaties, digitale vertrekkersborrel en bezoek aan boord. Kortom: een rijk gevulde aflevering. Kijk je mee?