Eva gaat weer zeilen!

Eva is weer onderweg. Na een lange, koude winter heeft Eva het nest in Harlingen weer verlaten. Dit keer zeilen we niet naar het noorden, maar zuidwaarts. En zeil ik niet met Felia, maar met wisselende bemanning. Met opstappers Patrick en Anita maken we na de nodige voorbereidingen de eerste tochten op de Waddenzee en leggen we Eva op het strand van Terschelling. Goed idee? Kijk mee in deze video!

Als bonus publiceerde ik ook de video’s van het winteronderhoud. Je zou je misschien gaan afvragen waar de nieuwe plotter ineens vandaan komt. Of hoe het komt dat de stuurautomaat het ineens weer doet. Deze video’s zullen niet voor iedereen even inspirerend zijn, maar omwille van de continuïteit en volledigheid moet ik jullie hier toch even mee vermoeien.

In aflevering 51 ligt Eva voor de winter in Harlingen bij de Atlantic werf. Er wordt een transom gebouwd voor zonnepanelen en ik vervang de navigatieapparatuur.

Ook in aflevering 52 ligt Eva nog steeds voor de winter in Harlingen bij de Atlantic werf. De installatie van de nieuwe apparatuur is veel werk. Deze aflevering wordt de installatie van de navigatieapparatuur afgerond en verbeteren we de gewichtsverdeling met ballastlood.