Coquilles in Ria de Ferrol

Na aankomst in A Coruña moeten we even wennen aan het landleven. We melden ons netjes aan bij de havenmeester en kopen en hijsen de Spaanse vlag. In de haven proberen we de sup uit. Ook gaan we uiteraard op onderzoek uit in de stad en komen aardig wat historie tegen. Niettemin vertrekken we na twee dagen om in Ria de Ferrol voor anker te gaan. Daar scoort Simone bij Carlos de visser drie coquilles die we ijverig ontleden en klaarmaken. Ook het Castelo de San Felipe bezoeken we en we leren dat de Ria de Ferrol in vroeger tijden onneembaar moet zijn geweest. Dan zeilen we verder naar het zuiden, al weten we nog niet waar we terecht zullen komen.

[English]
Scallops in Ria de Ferrol
After arriving in A Coruña, we have to get used to the land life for a moment. We neatly check in with the harbor master and buy and hoist the Spanish flag. In the harbor we try out the sup. Of course we go exploring in the city too and we come across quite a bit of history. Nevertheless, we leave after two days to anchor in Ria de Ferrol. There Simone scores three scallops from Carlos the fisherman which we diligently dissect and prepare. We also visit the Castelo de San Felipe and learn that the Ria de Ferrol must have been unconquerable in ancient times. Then we sail further south, although we do not yet know where we will end up.