Toch vertrokken en… première!

Afgelopen 5 april zouden wij vertrekken voor de reis waar we zo lang naartoe hebben geleefd. Het liep door het Corona gebeuren een beetje anders. Omdat we denken dat de grenzen met onze buurlanden de komende tijd zullen opengaan, zijn we toch maar vertrokken. Zonder uitzwaaien, omhelzingen op de steiger en tranen van vreugde of verdriet. De komende periode zullen we in Nederland rondvaren en als de situatie verbetert, vertrekken we richting Scandinavië.

Zoals eerder beloofd zouden we jullie allemaal op de hoogte houden door middel van video’s die we op YouTube plaatsen, zogenaamde vlog’s. Welnu, vandaag om 15.00uur is de eerste video in première gegaan en we hebben er nog 9 klaarstaan voor de komende weken. Klik hier voor deze eerste video. Elke vrijdag om 15.00uur komt er een nieuwe video online en kan die bekeken worden. Om ons een klein beetje te helpen, willen we je vragen om de video te “liken” en te abonneren op ons YouTube kanaal. Het is gratis en een prima manier om ons actief te volgen.

Eerste video live!

Wij vinden het in ieder geval erg leuk als je ons volgt en om met jullie contact te houden!

Volgen kan ook via deze website. Meld je daar aan (via abonneren), zodat je steeds een berichtje krijgt als er nieuws wordt gepubliceerd.

Ook kun je via https://sailingeva.com/eva/waar-is-eva/ steeds zien waar we zijn. We hebben namelijk een apparaatje geïnstalleerd dat via de satelliet elk uur laat weten waar we zijn -ook als we midden op de oceaan varen 😊- en je kunt daar ook zie waar we zijn geweest. Je kunt zelfs zien welke wind we op dat moment hebben.

Verder zijn we te volgen via Facebook https://www.facebook.com/evasailingeva/ en Instagram https://www.instagram.com/evasailingeva/.

Onze bekende Nederlandse telefoonnummers en e-mail adressen blijven we onderweg gebruiken. Mocht de nood aan de man zijn, dan zijn we in staat om overal ter wereld, dus ook buiten bereik van land, SMS en e-mail te versturen en ontvangen. En het is zelfs mogelijk om te bellen. De techniek staat voor niets. Ons satelliet telefoonnummer voor bellen en SMS is +881652407620. Let op… bellen en SMS-en naar dit nummer is verre van gratis…

E-mail kan dus ook als we ver uit de kust zijn naar eva apenstaartje myiridium punt net. Stuur alsjeblieft nooit plaatjes, logo’s of documenten mee. Alleen kale tekstberichten dus. Onze verbinding is traag, heel traag. Vergelijkbaar met het internet in 1985. Grote mail wordt automatisch apart gezet en kunnen we zeer waarschijnlijk niet ophalen. Blijf bij voorkeur dus gewoon mailen via de bekende e-mail adressen.

Bij dezen een digitale groet vanaf Eva!

Warme groet, Ben en Felia