Via Brunsbüttel naar Cuxhaven

We maken een mooie stadswandeling door Rendsburg. Hoewel we Rendsburg alleen maar kennen als tussenstop in het Noord-Oostzeekanaal, blijkt het een heel aardig provinciestadje te zijn met karakter en rijke historie. Dan varen we het tweede deel van het Noord-Oostzeekanaal grotendeels in de stromende regen. Gelukkig kunnen we de stuurautomaat een groot deel van het werk laten doen. Na een overnachting in Brunsbüttel varen en door de sluis de Elbe op naar Cuxhaven.

[English]
Via Brunsbüttel to Cuxhaven.
We take a nice city walk through Rendsburg. Although we only know Rendsburg as a stopover on the Kiel Canal, it turns out to be a very nice provincial town with character and rich history. Then we sailed the second part of the Kiel Canal largely in the pouring rain. Fortunately, we the autopilot does most of the work. After an overnight stay in Brunsbüttel, we sailed through the lock onto the Elbe to Cuxhaven.