Zeilen in het Kieler fjord naar Laboe

We ankeren bij Vordingborg omdat de ankerboei waar we aan wilden vastmaken niet op zijn plek bleef liggen. De volgende morgen worstelen we ons door de visnetten richting Langø. Maar we blijven niet lang, want we gaan vlot door naar de Kieler fjord en leggen aan in Laboe. Tijdens onze tocht naar Laboe zie we bruinvissen, een hele kleine soort walvis. Maar doorgaans worden ze gewoon dolfijnen genoemd.

[English]
Sailing into the Kieler fjord to Laboe
We anchor at Vordingborg as the anchor buoy we intended to tie up to did not stay in place. The next morning we struggled through the fishing nets towards Langø. But we don’t stay long, because we quickly continue into the Kieler fjord and dock in Laboe. During our trip to Laboe we see porpoises, a very small kind of whale. But they are usually just called dolphins.