Afscheid in La Rochelle

We maken prachtige zeiltochten langs de Bretonse kust, vaak onder gennaker. Maar langzaam maar zeker komt het moment dichterbij dat Felia en Jord weer naar huis moeten. In La Rochelle gaan ze van boord en blijf ik voorlopig alleen achter. Mooi tijd om even wat video’s in elkaar te draaien. Omdat een grote watersportbeurs in de haven wordt georganiseerd kan ik daar niet blijven. Alleen ga ik tanken en vaar naar het Bassin des Chalutiers in La Rochelle. Ik vaar midden in een parade van kleine zeilbootjes, wat helemaal niet de bedoeling is. Maar ik heb een afspraak. De brug naar het bassin gaat precies om 16.45uur voor mij open.

[English]
Saying goodbye in La Rochelle.
We make beautiful sailing trips along the Breton coast, often under gennaker. But slowly but surely, the moment approaches when Felia and Jord have to go home again. They disembark in La Rochelle and I stay behind alone for the time being. Time to make some videos. Because a large water sports fair is being organized in the marina, I can’t stay there. I refuel alone and sail to the Bassin des Chalutiers in La Rochelle. I sail into the middle of a parade of small sailing boats, which is not at all the intention. But I have an appointment to keep. The bridge to the basin opens for me at 4:45 p.m. exactly.