Nieuwe bemanning

In La Rochelle moet ik helaas afscheid nemen van Jord en Felia. Na een paar weken zeilen langs de Franse kusten met familie is nu het moment gekomen dat ik verder mag varen met bemanning. Maar eerst ligt Eva nog bijna twee weken in La Rochelle, waar ik een paar video’s en ondertiteling voor video’s in elkaar draai. Het is veel werk en dat gaat vlot als je verder toch niets omhanden hebt. Dan komen Patrick en Simone aan boord. Peter heeft ze naar La Rochelle gebracht. Samen doen we de laatste klusjes voor het de tocht over de grote boze golf van Biskaje.

[English]
New crew
In La Rochelle I have to say goodbye to Jord and Felia. After a few weeks of sailing along the French coast with my family, the time has come for me to move on with crew. But first, Eva is in La Rochelle for almost two more weeks, where I edit a few videos and create subtitles for videos. It’s a lot of work and that goes smoothly when you don’t have anything else to do. Then Patrick and Simone embark. Peter drove them to La Rochelle. Together we do the last chores before the trip across the big, bad Bay of Biscay.