Eva in de Finse archipel

In de aflevering die we vandaag publiceren zeilen we vanuit Helsinki naar het westen.

Vanaf Helsinki varen we naar Suomenlinna, het forteiland voor de kust dat in de 18e eeuw werd gebouwd ter verdediging van de stad. Het indrukwekkende eiland vol historie en cultuur wordt nog steeds permanent bewoond. Na Suomenlinna varen we verder de Archipelzee op richting Porkkala, waar we aan een prachtig onbewoond eiland liggen. De volgende stop is Barösund, een zeilershotspot in winterslaap.

[English]
In today’s episode we sail from helsinki westward.

From Helsinki we sail to Suomenlinna, the fortified island off the coast that was built in the 18th century to defend the city. The impressive island full of history and culture is still permanently inhabited. After Suomenlinna we sail further up the Archipelago Sea towards Porkkala, where we are moored on a beautiful uninhabited island. The next stop is Barösund, a sailing hotspot in hibernation.