Hulp aan boord en car sharing in Tallinn

We hebben op sommige koersen problemen met de stuurautomaat. In Tallinn komt Ivar van Raymarine aan boord en samen testen we een nieuw kompas en bespreken we alle mogelijke opties. Hoe iedereen zich ook inzet, we komen niet tot een goede oplossing en moeten de automaat maar gebruiken zoals het kan. We bezoeken de Noblessner haven en het scheepvaartmuseum en brengen een bezoek aan de wijk Kalamaja. Dan wordt het toch echt weer tijd om door te zeilen en vertrekken we richting Finland. De wind is niet gunstig voor Helsinki, dus zeilen we naar het eilandje Prangli voor Tallinn.

[English]
Help on board and car sharing in Tallinn.

We have problems with the autopilot on certain courses. In Tallinn, Ivar from Raymarine comes on board and together we test a new compass and discuss all possible options. However everyone is committed, we will not arrive at a good solution and should use the autopilot as is. We visit the Noblessner harbor and the maritime museum and explore the Kalamaja district. Then it is really time to continue sailing and we leave for Finland. The wind is not favorable for Helsinki, so we sail to the island of Prangli off Tallinn.