Bezoek Visby op Gotland en oversteken naar Öland

We bezoeken de historische Hanzestad Visby met zijn middeleeuwse stadsmuur en verdedigingstorens. In de stad treffen we een ongekend aantal ruïnes van kerken waarvan enkele bezocht kunnen worden. Visby is een gezellig stadje en heeft een prima haven. Bij de havenmeester huren we een auto en rijden een dag over Gotland en bezoeken diverse plaatsen die de moeite waard zijn. De haven is helemaal verlaten als wij de oversteek maken naar het langgerekte Öland, waar we aan het noordelijkste puntje een prachtige ankerplek vinden. Felia legt uit hoe wij ankeren.

[English]
Visit Visby on Gotland and passage to Öland.
We visit the historic Hanseatic city of Visby with its medieval city wall and defense towers. In the city we find an unprecedented number of ruined churches, some of which can be visited. Visby is a pleasant town and has an excellent harbor. The harbourmaster rents us a car and we drive across Gotland for a day, visiting various interesting sites. The harbor is completely deserted when we make the crossing to the elongated Öland, where we find a beautiful anchorage at the northern tip. Felia explains how we anchor.