Eva aan de Zweedse oostkust

Van Öland steken we over naar het Zweedse vasteland aan de oostkust en zeilen dan verder zuidwaarts. Voor zover mogelijk overnachten we achter ons eigen anker en komen zo op de mooiste plekjes. Omdat onze Eva een beetje achterover hangt verplaatsen we ballast van bakboord naar voren. Het helpt bijna. Op een mistige dag varen we naar de meest zuidoostelijke eilanden van Zweden, Utklippan. Het is er prachtig, maar we varen snel door naar Karlskrona en pakken dan de kans om op een oostenwind verder naar het westen te varen.

[English]
Eva on the Swedish east coast – Sailing Eva [044]
From Öland we made the crossing to the Swedish mainland on the east coast and then sailed further south. We spend the night behind our own anchor as much as possible, which enables us to visit the most beautiful places. As our Eva is hanging back a bit, we move ballast from port side to the front. It almost helps. On a misty day we sail to the most southeastern islands of Sweden, Utklippan. It is beautiful there, but we continue to Karlskrona quickly and then take the opportunity to sail further west on an easterly wind.