Naar Santiago de Compostela

We bezoeken Cambados in Ria de Arousa en verwennen onszelf met een heerlijke lunch als het wijnhuis dat we willen bezoeken gesloten blijkt te zijn. We zeilen dan verder de baai in om bij Vilagarcía de Arousa voor anker te gaan. Van daar is het gemakkelijk om met de trein naar Santiago de Compostela te reizen. Na een dag vol kerken, religie en toerisme zeilen we verder naar Illa de Ons voor een korte stop, zeilen dan diep de Ria de Pontevedra in om bij Illa de Timbo voor anker te gaan. De volgende dag zeilen we naar Illa de Cies, wederom prachtige, beschermde eilanden voor de Spaanse kust. Ook daar maken we vrienden met lokale vissers en krijgen een aantal scheermessen, een delicatesse.

[English]
To Santiago de Compostela.
We visit Cambados in Ria de Arousa and treat ourselves to a delicious lunch when the winery we want to visit turns out to be closed. We then sail further into the bay to anchor at Vilagarcía de Arousa. From there it is easy to travel to Santiago de Compostela by train. After a day full of churches, religion and tourism, we sail on to Illa de Ons for a short stop, then sail further into the Ria de Pontevedra to anchor at Illa de Timbo. The next day we sail to Illa de Cies, again beautiful, protected islands off the Spanish coast. There too we make friends with local fishermen and get some razor clams, a delicacy.