Eva in Porto

Eva ligt in de haven van Leixões bij Matosinhos, net ten noorden van Porto. We bezoeken Porto gedurende twee dagen en genieten van de prachtige uitzichten over de stad, een rondvaart over de Douro en krijgen uiteraard een rondleiding in een wijnhuis, inclusief proeverij én fado show. Wat een feest. De tweede dag maken we een mooie fietstocht door Porto en zien in korte tijd de mooiste plekken in de stad. Dan is het al snel weer tijd om verder naar het zuiden te zeilen. We gaan voor anker bij Aveiro en bezoeken ook deze stad die ook wel het Venetië van Portugal wordt genoemd. Als we ook daar uitgekeken zijn, varen we uit om een flink stuk naar het zuiden te zeilen.

[English]
Eva in Porto.
Eva is docked in the marina of Leixões near Matosinhos, just north of Porto. We visit Porto for two days and enjoy the beautiful views of the city, a boat trip on the Douro and, of course, a tour of a winery, including a tasting and a fado show. What a blast! The second day we made a beautiful bike tour through Porto and in a short time we see the most beautiful places the city has to offer. Soon it’s time to sail further south again. We anchor at Aveiro and visit this city, which is also known as the Portuguese Venice. Once we’ve had enough there too, we set sail to sail quite a distance south.