Madeira verkennen en… vissen

Als we in Quinto do Lorde op Madeira liggen gaan we uitgebreid op verkenning. We ontkomen bijna niet aan de toeristische attracties als de kabelbaan in Funchal, de sleeën van de berg af (de Monte Toboggan Run), de skywalk Cabo Girão, de bananenplantages, de natuurzwembaden, het Christusbeeld, de levada’s en de vele, vele tunnels op het eiland. Maar dat geeft niks, we genieten er ten volle van. Met bemanningen van Ran II en Tranquillity gaan we de oceaan op om te vissen op tonijn. De vissen winnen. Maar als we later in de week nog eens gaan bodemvissen, vangen we genoeg om de halve marina van verse vis te voorzien en maken we snel vrienden.

[English]
Exploring Madeira and… fishing
When we are in Quinto do Lorde in Madeira, we go on an extensive exploration. We can hardly escape the tourist attractions such as the cable car in Funchal, the sledging down the mountain (the Monte Toboggan Run), the skywalk Cabo Girão, the banana plantations, the natural swimming pools, the statue of Christ, the levadas and the many, many tunnels on the island. But that doesn’t matter, we enjoy it to the fullest. With crews from Ran II and Tranquillity, we head out to the ocean to fish for tuna. The fish win. But when we go bottom fishing later that week, we catch enough to supply half the marina with fresh fish and make friends quickly.