Zeilen naar Madeira

Op de ankerplek in Porto Santo doen we de laatste klusjes en dan halen we het anker op en zeilen naar Madeira, Quinto do Lorde. Helaas is de haven vol en moeten we een nachtje op de oceaan voor anker, maar dan is er toch ineens plek. We maken een wandeling in de omgeving en zien voor het eerst een zwart strand. Het resort waar we in de haven liggen is een spookstad. Het is al sinds 2015 failliet, maar de haven is nog operationeel. We huren een auto en kunnen dan verder de omgeving in.

[English]
Sailing to Madeira
At the anchorage in Porto Santo we do the last chores and then we weigh anchor and sail to Madeira, Quinto do Lorde. Unfortunately, the marina is full and we have to anchor one night on the ocean, but then suddenly they have a spot available. We take a walk in the area and see a black beach for the first time. The resort where we are marina is a ghost town. It went bankrupt in 2015, but the marina is still operational. We rent a car and then can go further into the area.