Nieuwe crew op Gran Canaria

Op Gran Canaria zetten we Frank weer op het vliegtuig naar Nederland en gaan we op zoek naar het juiste vet om de drive van de stuurautomaat te smeren. Tegelijk doen we diverse kleine klusjes aan boord en breiden we de kombuis uit met een vriezer, zodat we bij grote oversteken daar vooruit gekookte maaltijden en extra eten in kunnen bewaren. We maken kennis met Maïté, een Belgische dame die graag mee wil varen naar de andere kant van de oceaan. We maken diverse wandelingen samen en een roadtrip naar de top van een van de vulkanen. Dan is het weer tijd om verder te varen en bereiden we ons voor op de overtocht naar het volgende Canarische eiland.

[English]
New crew on Gran Canaria
In Gran Canaria we put Frank back on the plane to the Netherlands and look for the right grease to lubricate the drive of the autopilot. At the same time we do various small jobs on board and extend the galley with a freezer, so that we can store pre-cooked meals and extra food in it during major crossings. We meet Maïté, a Belgian lady who would like to sail with us to the other side of the ocean. We take several hikes together and a road trip to the top of one of the volcanoes. Then it’s time to sail on again and we prepare for the crossing to the next Canary Island.