Îles du Salut en Saint Laurent

We bezoeken de Îles du Salut, een kleine eilandengroep voor de kust van Frans Guyana. Die groep bestaat uit drie eilanden, Île Royale, Île Saint-Joseph en het kleinste maar het bekendste Île du Diable (Duivelseiland). Vooral het bezoek aan de voormalige gevangenissen is indrukwekkend. Na dit bezoek zeilen we door naar het vasteland van Frans Guyana, Saint Laurent du Maroni, waar we hartelijk ontvangen worden door David van de kleine marina aldaar.

[English]
Îles du Salut and Saint Laurent
We visit the Îles du Salut, a small group of islands off the coast of French Guiana. That group consists of three islands, Île Royale, Île Saint-Joseph and the smallest but most well known, Île du Diable (Devil’s Island). The visit to the former prisons is particularly impressive. After this visit we sail on to the mainland of French Guiana, Saint Laurent du Maroni, where we are warmly welcomed by David from the small marina.