Van Frans Guyana naar Suriname

In Saint Laurent du Maroni in Frans Guyana worden we hartelijk ontvangen en we kunnen snel in- en uitklaren, de omgeving een beetje verkennen, de gevangenis bezoeken en wat boodschappen doen. Dan trekken we door de jungle terug richting de oceaan. Een zeer bijzondere ervaring. Op het strand van Awala-Yalimapo nemen we met een lach en een traan afscheid van Maïté en zeilen dan door naar Suriname. Aldaar is de ontvangst zo mogelijk nóg hartelijker. Na het papierwerk en het halen van stempeltjes in Paramaribo vieren we met onze vrienden van de Heron onze gezamenlijke succesvolle oversteek van de Atlantische Oceaan.

[English]
From French Guiana to Suriname
In Saint Laurent du Maroni in French Guiana, we are warmly welcomed and are able to clear in and out quickly, explore the area a bit, visit the prison and do some grocery shopping. Then we head back through the jungle towards the ocean. A very special experience. On the beach of Awala-Yalimapo we say goodbye to Maïté with a smile and a tear and then sail on to Suriname. The welcome there is even more warm, if that’s even possible. After the paperwork and collecting stamps in Paramaribo, we celebrate our successful crossing of the Atlantic Ocean with our friends of S/V Heron.