Eva in Suriname [deel 1]

Suriname is een feest om te ontdekken. In Paramaribo bezoeken we Fort Zeelandia, een vestingwerk dat een roemruchte geschiedenis heeft en tegenwoordig voornamelijk bekend is vanwege de decembermoorden die er zijn gepleegd. Uiteraard bezoeken we ook de Javaanse markt, gaan naar de voormalige Plantage Peperpot, dat nu een natuurpark is en ontdekken Fort Nieuw Amsterdam dat op de hoek van de Surinamerivier en de Commewijnerivier ligt. Ook daar treffen we een stukje minder frisse historie; de slavernij, grootschalige migratie en de “hel van Fort Nieuw Amsterdam”.

[English]
Eva in Suriname [part 1]
Suriname is a joy to explore. In Paramaribo we visit Fort Zeelandia, a fortress that has an illustrious history and today is mainly known for the December murders that were committed there. Of course we also visit the Javanese market, go to the former Plantation Peperpot, which is now a nature park and discover Fort Nieuw Amsterdam that is situated on the corner of the Suriname River and the Commewijne River. Also there we encounter a piece of less pleasant history; slavery, large-scale migration and the “hell of Fort Nieuw Amsterdam”.