Eva in Suriname [deel 2]

We zijn nog niet uitgekeken in Suriname! We gaan wederom op safari en bezoeken wederom voormalige plantage Peperpot. Dit keer de kant waar de oude gebouwen deels zijn gerestaureerd en waar hard gewerkt wordt aan verdere restauratie. We gaan op bezoek in het dorpje Groningen en rijden door de jungle naar het Brokopondomeer. We gaan de Commewijne rivier op met een lokale visser om een maaltje bij elkaar te vangen. Ook starten de voorbereidingen voor het onvermijdelijke vertrek richting Grenada. We slaan diesel en bier in, in ongeveer gelijke hoeveelheden. We laten ons op COVID testen en met een negatieve test op zak kunnen we vertrekken.

[English]
Eva in Suriname [part 2]
We have not seen the last of Suriname yet! We go on safari again and visit former plantation Peperpot. This time the side where the old buildings are partly restored and where they work hard on further restoration. We visit the village of Groningen and drive through the jungle to Lake Brokopondo. We go up the Commewijne river with a local fisherman to catch a meal. We also start preparations for the inevitable departure to Grenada. We stock up on diesel and beer, in roughly equal quantities. We get tested for COVID and with a negative test we can leave.