Oceaanoversteek – Frans Guyana [deel 2]

In het tweede deel van onze oceaanoversteek van de Kaapverdische eilanden naar Frans Guyana regent het heel veel. We komen heel soms een andere boot tegen, doen een DSC test op VHF en MF met een groot vrachtschip en varen dwars door onze eigen gennaker heen. En dat terwijl we ‘m uit voorzorg weghaalden… Het is niet altijd feest aan boord. Na 11 dagen en 14 uren op de oceaan gaan we voor anker bij Iles du Salut, een eilandengroep voor de kust van Frans Guyana.

[English]
Ocean crossing to French Guiana [part 2]
In the second part of our ocean crossing from the Cape Verde Islands to French Guiana, it rains a lot. Very occasionally we encounter another boat, do a DSC test on VHF and MF with a large freighter and sail right through our own gennaker. And that despite the fact that we took it down as a precaution… It’s not always a fun and games on board. After 11 days and 14 hours on the ocean we anchor at Îles du Salut, a group of islands off the coast of French Guiana.