Oceaanoversteek van Sint Maarten naar de Azoren [deel 1]

Na onze voorbereidingen vertrekken we voor de oceaanoversteek van Sint Maarten naar Terceira op de Azoren. We hebben de eerste dagen prima wind, maar dan slaat het noodlot toe. Op de vierde dag blokkeert de stuurautomaat. Gelukkig hebben we de windvaan als backup en kunnen we gewoon door. Bovendien hebben we al reserve onderdelen aan boord en als de wind wat kalmeert gaan we aan de slag om de drive te repareren.

[English]
Oceaan crossing from Saint Martin to the Azores [part 1]
After our preparations, we leave for the ocean crossing from Saint Martin to Terceira in the Azores. The winds are favorable during the first few days, but then disaster strikes. On the fourth day, the autopilot stalls. Fortunately we have the wind vane as a backup and we can continue our trip. Moreover, we already have spare parts on board and when the wind calms down a bit we set to work to repair the drive.